Funderar du på om 

Papptak

är rätt alternativ?

Vi förstår varför

Många med oss, tycker att papptak har ett oförtjänt dåligt rykte. Men sanning är att ett papptak har många fördelar. 

Papptak är ett väldigt kostnadseffektivt alternativ. Idag hittar man många bra och billiga alternativ av papp. Du har med andra ord möjlighet att påverka kostnaden redan vid val av material. 

Eftersom papp är ett lätt material blir även arbetskostnaden relativt låg då det i regel går snabbare att lägga ett papptak än till exempel ett tak i plåt. Men låt inte den lägre kostnaden lura dig! Ett papptak som är ordentligt lagt och av bra kvalitet kan hålla upp till 50 år!

Taket
- husets krona

Taket på ett hus har en viktig uppgift! Taket bidrar till husets helhetsintryck, men har även funktionen att skydda huskroppen från väder och vind, fukt och mögelangrepp.

Det finns många olika alternativ när du ska lägga tak, så om du känner dig överväldigad är det förståeligt. Trots de många olika alternativ som finns ligger papptak fortfarande i topp. Vi förstår varför då ett papptak har många fördelar. Papptak passar till exempel många olika slags byggnader och funkar på tak med låg lutning. Ett papptak har även bra isoleringsegenskaper. Det hjälper huset att hålla värmen inne på vintern och ute på sommaren.

Stommen av ett papptak består av gummi vilket gör att materialet väldigt vattenavstötande, det vill säga ett bra skydd mot regn och fukt. Ytterligare en fördel är att materialet väger lätt och blir tack vare det inte samma påfrestning på huset som tyngre material blir. Papptak är ett alternativ med många fördelar med andra ord!

Kontakta oss redan idag för att boka in ett kostnadsfritt hembesök. 

Experter på papptak i Borlänge

Hos Takläggarna Dalarna hittar du experter på papptak i Borlänge! Oavsett om det gäller nyläggning, omläggning eller reparation av papptak kan vi hjälpa dig.

Om du önskar genomför vi gärna en besiktning av taket innan. Vi besiktigar gärna papptak i Borlänge! Med hjälp av en besiktning kan vi fastställa om taket endast behöver repareras eller om en omläggning är det bästa alternativet.

Kontakta oss redan idag för att boka in ett kostnadsfritt hembesök.

Gedigen erfarenhet av papptak

Vi har lång och gedigen erfarenhet av papptak och våra hantverkare arbetar med papp av högsta kvalitet. Ett dåligt lagt papptak kan bli en kostsam historia, så välj din hantverkare med stor omsorg!

När Takläggarna AB lägger ditt papptak kan du känna dig trygg med att grundarbetet är noga utfört och att material är valt efter ditt hus läge och behov.

Har du ett hus med papptak idag? Takläggarna Dalarna AB kan även hjälpa dig med underhållning av ditt papptak i Borlänge. Det kan behövas tätas vid skarvar, laga eventuella hål eller lappa vid större skador.

Fördelar med att välja papptak

Kostnadseffektivt alternativ

Det finns många billiga och bra alternativ av material till papptak. Det är ett material som är lätt att arbeta med vilket gör att det går relativt snabbt att lägga ett papptak. Tack vare det kan även arbetskostnaden hållas relativ låg.

Lätt material att
arbeta med

Till skillnad från tegel och betong är papptak ett alternativ som blir lättare för kropp under utförandet. Det lätta papptaket blir inte heller samma påfrestning på huskroppen som till exempel ett tak i tegel blir.

Ett papptak fungerar bra på tak med liten lutning

Sanningen är att ett papptak är det enda som fungerar när taket har en väldigt låg lutning. Vi kan lägga papptak på hustak med så liten lutning som 5-6 grader.

Kontakta oss redan idag för att boka in ett kostnadsfritt hembesök. 

Hej!

Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen.

För mer information kring cookies och hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa vår integritetspolicy.